De ce aveti nevoie de difuzoare auto de calitate?

Adevaratii ”drivers” pasionati atat de calatorii, cat si de muzica, stiu ce inseamna difuzoare auto de calitate. Pentru ca atunci cand sistemul audio din masina reuseste sa reproduca piesele preferate, satisfactia si senzatia de relaxare sunt aproape imposibil de egalat.

Prin urmare, prezenta unui sistem audio ”inteligent” este insuficienta daca acesta nu are conectat un sistem de boxe auto potrivite. Si daca nu stiti spre care modele sa va indreptati, este foarte normal sa le cereti informatii altora.

Va puteti adresa celui mai bun prieten sau vecinului care tocmai si-a montat un set nou-nout de boxe. Si chiar daca recomandarea verbala, ”din gura-n gura” a functionat dintotdeauna, depasind uneori pana si cele mai complexe strategii de promovare, un sfat in plus, venit din partea specialistilor nu a fost nicicand de prisos.

Imbunatatirea sistemului audio

Un sistem de boxe auto este un instrument absolut necesar pentru ascultarea posturilor de radio si a tuturor tipurilor de fisiere media. Responsabilitatea acestuia este sa reproduca in interiorul masinii, sunetele continute de un folder media sau emise prin frecventele radio.

In mod normal, autovehiculele cu un sistem audio Hi-Fi au deja in dotare si difuzoare. Insa uneori, din variate motive, acestea trebuie inlocuite:

  • Va doriti o sonorizare mult mai buna, ce nu este permisa de actualele boxe;
  • Vechile difuzoare auto sunt prea uzate si deteriorate pentru a mai fi si functionale;
  • Pentru o reproducere optima, aveti nevoie de boxe mai de valoare.

Atata timp cat acustica fiecarei note depinde de difuzoare, sistemul audio Hi-Fi auto nu poate exista fara aceste elemente. Iar o singura boxa in masina nu schimba aproape nimic din armonia si potenta vibranta a sunetelor.

Se poate spune ca daca ati optat pentru un singur difuzor, in timp ce restul lipsesc cu desavarsire, alegerea este complet inutila.

De ce?!

Este si normal sa va puneti o astfel de intrebare. Explicatia este urmatoarea:

Indiferent de modelul ales, un difuzor auto, de unul singur, nu va reusi sa redea cu acuratete varietatea tonalitatilor muzicale. Acesta este si motivul pentru care trebuie sa asociati fiecarui spectru sonor boxele potrivite.

Rolul ambientului in alegerea difuzoarelor

Un factor decisiv pentru calitatea sonorizarii este si ambientul in care urmeaza sa pozitionati setul de difuzoare auto. Se poate intampla sa cheltuiti sume consistente pe sistemul audio si totusi sa ramaneti profund dezamagiti de calitatea ”sedintelor” de auditie.

Aceasta este o eroare frecvent intalnita, tocmai pentru ca soferii neglijeaza marimea ambientului intern. In realitate, componentele audio difera si in functie de dimensiunea habitaclului. Pe de alta parte, mai trebuie sa tineti cont si de predispozitiile masinii. Nu toate masinile au spatii anume concepute pentru a contine seturile de difuzoare auto.

Spre exemplu, boxele ce satisfac exigentele acustice intr-o Dacia Logan, vor fi insuficiente daca solicitantul are in posesie o masina de teren 4 x 4 sau un auto de tip limuzina. Sistemul audio potrivit pentru un autovehicul mai incapator va avea nevoie poate, de un numar dublu de watt-i si totodata de difuzoare mai mari.

Toate aceste indicatii au rolul sa va ajute sa intelegeti utilitatea boxelor potrivite, de calitate. Pentru clarificarea nelamururilor, este de preferat sa va folositi de informatiile furnizate de echipa Auto Sound.

One thought on “De ce aveti nevoie de difuzoare auto de calitate?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *