Coșul este gol!

Condensatoare auto

Condensatoare auto pentru echipamente audio performante Auto Sound este locul perfect pentru orice impatimi ... Vezi mai mult

Condensatoare auto pentru echipamente audio performante

Auto Sound este locul perfect pentru orice impatimit de sunet si de calitatea acestuia, fie ca vorbim de echipamente audio Hi-Fi sau de cele de mare putere, toate acestea functioneaza pe curent electric (mai mult decat evident, nu? insa, oricat de buna ar fi bateria si alternatorul, acestea pot fi puse si in situatia in care nu pot furniza acel flux de energie electrica de care un amplificator audio de inalta putere. In aceste cazuri, prezenta unor condensatoare auto este singura solutie pentru a putea asigura fluxul de energie necesar pentru acestea.

Ce sunt mai exact aceste condensatoare auto

In general, condensatoarele sunt componente electronice extrem de versatile, acestea fiind folosite in orice echipament electric/electronic/digital avand roluri diferite. In general exista 2 tipuri de condensatoare, cele uscate (clasice) si cele electrolitice (chimice), fiecare dintre acestea avand caracteristici aparte, fiind folosite in moduri diferite in functie de aplicatie. Condensatoarele uscate au o constructie extrem de simpla, dar eficienta. Practic, intr-uncondensator de acest gen intalnim 2 placi metalice, conductoare de curent electric, separate de un mediu electro-izolant partial. Astfel, aceasta componenta permita descarcarea sarcinilor electrice parazitare in deplina siguranta. Datorita principiului de constructie, acestea sunt folosite la filtrarea curentilor in diferite aplicatii, cum ar fi audio, transformatoare de curent si nu numai.

Seria de condensatoare auto face parte din linia celor electrolitice, sau cu polaritate. Ca si constructie, in interiorul cilidrului (indiferent de constructie si model) exista o borna subtire ce este incercuita de catre un element circular metalic. Practic, borna poarta de cele mai multe ori sarcina pozitiva, fiind marcata cu "+" sau cu o dunga alba (la condensatorii de mici dimensiuni folositi in montaje electronice), iar invelisul fiind borna negativa. Diferenta dintre condensatorii clasici si cei chimici este ca ultima categorie poate inmagazina energie electrica pe care o poate elibera (pentru un scurt timp). Datorita acestei proprietati, rolul unor condensatoare auto este acela de a liniariza tensiunea electrica ce ajunge la consumator. Acest lucru este esential pentru protectia echipamentelor sensibile la fluctuatii de curent, dar si pentru echipamentele audio de inalta performanta, care au nevoie de o aliementare cat mai liniara cu curent electric.

De ce aveti nevoie de condensatoare auto

Ei bine, pentru cei care au sisteme audio de inalta putere, prezenta unor condensatoare auto este esentiala, deoarece sistemul de alimentare cu energie electrica a masinii nu poate oferi parametrii constanti (la nivel de mili-micro Volti/Amper) afectand astfel calitatea sunetului. Asadar, pe scurt, putem spune ca rolul unor condensatoare auto este acela de baterie temporara care asigura un flux de tensiune/curent constant. Modelele pe care noi vi le propunem pleaca de la cele mai simple pana la cele pentru experti. Acestea din urma, sunt echipate cu un afisaj LED sau chiar si LCD prin intermediul carora veti putea monitoriza constant tensiunea de operare. Evident, ultima categorie de condensatoare auto este destinata aplicatiilor de Audio-Tuning oferin pe langa functionalitate si un efect vizual superb. Asadar, pentru ca suntem printre putinii furnizori de echipamente pentru Audio Tuning, dorim sa va oferim doar cele mai bune produse din aceasta categorie. Va asteptam cu drag pe pagina noastra dedicata pentru aceste componente esentiale.

Condensatoare, Auto

Abonează-te la newsletter și stai conectat la ultimele promoții